OPROERKRAAIEN – BELEVENISSEN MET DE KRAAIENFAMILIE IN DE STAD

Een boek van de hand van Frans Coolen.

De voorzitter van de Afdeling Utrecht, Frans Coolen, is een actieve beschrijver van zijn waarnemingen in de natuur.

Onlangs is zijn uitgebreide en zeer lezenswaardige rapport over de inventarisatie van planten in het Maximapark via deze site voor iedereen toegankelijk gemaakt.

Toen Frans jaren geleden vanuit een landelijke omgeving in Limburg verhuisde naar een Vinexwijk in Utrecht, zocht hij naar mogelijkheden om in contact te blijven met de natuur. Die vond hij in het observeren van kraaiachtigen in zijn directe woonomgeving. Hij bezocht roekenkolonies, zag kauwen samenwerken, een zwarte kraai zinloos geweld plegen, volgde het gedrag van een eksterpaar gedurende de broedperiode, en nog veel meer. Dit boek doet verslag van de vele ervaringen die hij in de loop van zeven jaar met deze bijzondere vogelfamilie heeft opgedaan. Trouwe lezers van Convo zullen een aantal van de herschreven verhalen herkennen. Tevens komen spectaculaire kraaienfilmpjes die op internet staan aan de orde. Ook gaat hij kort in op boeken die over kraaiachtigen zijn geschreven.

Wat blijkt: niets menselijks is kraaien vreemd. Je zult merken dat je bij het lezen over deze dieren regelmatig in de lach schiet!

Bestellen kan op de website: mijnbestseller.nl/shop/. De prijs is € 12,50 (excl. € 2,99 verzendkosten).