Plantenwerkgroep

De plantenwerkgroep
De plantenwerkgroep is een subafdeling van de KNNV afdeling Utrecht die zich in het bijzonder richt op het bestuderen, beschermen en vooral beleven van wilde flora. We vatten de term wilde flora breed op. Zo rekenen we bomen, varens en in een enkel geval ook bladmossen tot ons werkterrein. Onze activiteiten zijn laagdrempelig, geschikt voor zowel ‘beginners’ als ‘specialisten’ op het gebeid van wilde flora. De nadruk ligt op het delen van kennis en van ervaring, met ruimte voor eigen initiatief en samenwerking binnen en buiten de KNNV.

De activiteiten van de plantenwerkgroep
De rode draad van onze activiteiten is het veld in om wilde flora waar te nemen en te bestuderen. Dit jaar inventariseren we vijf ‘hooilandjes’ op verzoek van de gemeente Utrecht. De gemeente wil zo meer kennis over deze hooilanden krijgen zodat zij een beter beheer kunnen voeren. Een flink aantal soorten herkennen we gemakkelijk, soms is nader determineerwerk nodig. De gegevens delen we met de landelijke vereniging Floron en leggen we vast op waarneming.nl. Daarmee komt ons werk ten bate van nader onderzoek door derden en natuurbeschermingsactiviteiten.

Wie zijn de leden van de plantenwerkgroep
We zijn een groep van ongeveer 20 enthousiaste vrijwilligers van diverse pluimage. Onze professionele achtergrond, ervaring met wilde flora en leeftijd is erg divers. Wat ons bindt is de interesse in wilde planten en de motivatie daarover meer te leren door middel van gemeenschappelijk activiteiten. We verdelen het werk zoveel mogelijk onderling: het voorbereiden van excursies, het bijhouden van de website, het fotografisch vastleggen van de waarnemingen etc.

Appgroep

Renske Roest heeft een app-groep aangemaakt. Als je mee wil doen, app met je naam en dat je bij de groep wilt. Mijn telefoonnummer is 06-10194994!

Alle formele communicatie blijft via de e-mail gestuurd worden.


Kan ik ook meedoen?
Alle activiteiten van de plantenwerkgroep staan open voor de leden van de KNNV. Als je wilt weten wat de plannen zijn bekijk dan de actuele nieuwsbrieven. Ze staan op de website. Ook als je geen lid bent van de plantenwerkgroep mag je een keertje meedoen om te kijken of het wat voor je is. Je bent dus van harte welkom, graag wel even vooraf melden bij de organisator van de desbestreffende activiteit (zie agenda). Wil je lid worden van de plantenwerkgroep: meld je dan aan bij de coördinator.


Meer informatie en contact
Voor meer informatie, opgave als lid van de plantenwerkgroep of aanmelden voor een activiteit kun je contact opnemen met de coördinator van de plantenwerkgroep Richard Janzen: plantenwerkgroep@utrecht.knnv.nl