Gezond natuurwandelen nu ook in Utrecht

In samenwerking met het Oranje Fonds en de gemeente Utrecht , Sport Utrecht, starten we met twee mooie wandelingen in Utrecht. Graag nodigen we u uit om mee proef te lopen tijdens de eerste wandeling! Ik hoor graag als u mee ‘proefloopt’ en anders; welkom op een ander moment!

• Oost: Elke woensdag om 10.00 Oud- Amelisweerd. Startpunt parkeerplaats Oud-Amelisweerd, Koningslaan 9. (Als u vanuit Utrecht met bus 41 arriveert: bij stoplicht verkeersweg oversteken, via de ventweg naar links en vervolgens bocht naar rechts). Wekelijkse start vanaf woensdag 1 juni. Op woensdag 18 mei gaan we om 10.00 uur proeflopen. U bent van harte welkom! Na de wandeling is er gelegenheid om bij ‘de Veldkeuken’ samen koffie/ thee te drinken (op eigen kosten). Contactpersoon: yvettebrand@gezondnatuurwandelen.nl
  • West: Elke zondag om 10.00 uur Leidsche Rijn, voor ingang Zwembad Fletiomare in het Maximapark, Burgemeester Middelweerdplaats 1, 3454 HH De Meern. Start wekelijkse wandelingen vanaf zondag 5 juni. Op zondag 29 mei gaan we om 10.00 uur proeflopen. U bent van harte welkom! Na de wandeling is er gelegenheid om samen in het zwembad koffie/ thee te drinken (op eigen kosten). Contactpersoon: yvettebrand@gezondnatuurwandelen.nl

Stichting Gezond Natuur Wandelen houdt mensen op een gezellige manier in beweging. ‘Fijn om indrukken te kunnen delen.’, laten wandelaars regelmatig weten, tijdens de wekelijkse gratis wandelingen.

Wandelen in een natuurlijke omgeving geeft plezier

Het helpt zowel het lijf als het brein in conditie te houden, zegt onze ambassadeur professor Erik Scherder. Het spel van wind, wolken en horizon verruimt de blik. Of er nu bos, gras, water of zand te zien is. Volgens hoogleraar natuurbeleving Agnes van den Berg – bestuurder van Stichting Gezond Natuur Wandelen – verbetert natuurwandelen de stemming. Vooral als ‘natuurmomenten’ kunnen worden gedeeld.

Onderzoek toont aan dat groen ontmoetingen tussen buurtbewoners stimuleert. Tal van organisaties, zoals het Oranje Fonds, ondersteunen daarom ons initiatief. Als ‘groene verbinder’ brengt Gezond Natuur Wandelen wijkbewoners op een simpele, goedkope maar vooral gezellige manier met elkaar in contact. Wandelaars lopen een uurtje samen op, in een rustig tempo. Ze maken eens een praatje, onderweg of bij de koffie achteraf. Zo ontstaan er, heel terloops, nieuwe contacten in de buurt. Dat maakt het gemakkelijk om wat vaker af te spreken.

Meer dan 110 vertrekpunten!
Onderweg vertellen vrijwillige begeleiders iets over planten- en vogelsoorten, tuinen en parken, de pracht van de seizoenen. “Er is altijd wat nieuws te ontdekken”, zegt een enthousiaste deelnemer. “Leuk om indrukken te kunnen delen.” Probeer het eens en wandel mee met een groep in de buurt. Er zijn meer dan honderd vertrekpunten, waar het hele jaar door wekelijks op hetzelfde tijdstip een natuurwandeling start. Deelname is gratis en vrijblijvend: opgeven hoeft niet. Meer informatie is te vinden op

Wandelbegeleiders gezocht
Gezond Natuur Wandelen zoekt mensen die het leuk vinden om wandelingen te begeleiden. Vrijwilligers worden ondersteund met cursussen natuurbeleving (verzorgd door IVN), wandelbegeleiding (KWbN) en EHBO. Geïnteresseerd? Neem contact op met projectleider Yvette Brand:
yvettebrand@gezondnatuurwandelen.nl

Gezond Natuur Wandelen wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds en de gemeente Utrecht, Sport Utrecht.

www.gezondnatuurwandelen.nl