Helaas: Vlinderexcursie naar de Moerputten afgelast

Wegens omstandigheden gaat deze excursie dit jaar niet door.

In 2016 boden Jeanne Huijssoon (†) en Nel van Meijeren, enthousiast vlinderkenners, voor het eerst de excursie pimpernelblauwtje naar de Moerputten aan. Dit was een groot succes, en we hoorden van een aantal mensen dat ze graag mee wilden gaan. In 2017 ging deze excursie door slechte weersvooruitzichten niet door, maar in 2018 wel.
En in 2021 willen opnieuw naar de Moerputten en Nel van Meijeren zal deze excursie begeleiden! Omdat bij slecht weer de vlinders niet vliegen hebben we een reserve-datum (de week erop, 1 augustus) gepland.

Pimpernelblauwtje, foto: Jeanne Huijssoon

Het pimpernelblauwtje is bijzonder omdat ze zo kwetsbaar is. Alle omstandigheden moeten kloppen. Grote pimpernel (de waardplant) en een bepaald soort knoopmieren die helpen met de larven. Verder is de Moerputten een prachtig gebied en ook het Oranje zandoogje vliegt er veelvuldig. En de Blauwe knoop (plant) is ook prachtig. Belangrijkste is dat het mooi weer is om deze (unieke) vlinder te zien, maar dat is niet te beïnvloeden. Met de trein naar Den Bosch (10.30 uur aankomst op station Den Bosch) en met bus naar de rand van het gebied en vervolgens lopen naar het terrein de Moerputten bij Vught.
Het is echter mogelijk dat we uiteindelijk ergens anders vlinders gaan kijken. In dat geval is het handig om te weten of je over een auto kunt beschikken
Opgave vóór 16 juli via het aanmeldformulier hieronder

Je kunt je niet meer met een formulier aanmelden

Datum & tijd
zo 25 juli 2021 van 10:00 tot 15:00
Vertrekplaats

10:30 station Den Bosch