Paddenstoelenwandelingen op Sandwijck van IVN De Bilt

Natuurlijk bent u bekend met een Plooirokje een Wieltje, Schaapje, en de Molenaar. Maar wist u dat dit ook de namen zijn van een paar van de in totaal 180 soorten paddenstoelen die er op Sandwijck zijn gespot? Als deze vraag uw interesse heeft gewekt dan is het de moeite waard komende zondag samen met ons op pad te gaan en die wonderlijke wereld van de paddenstoelen met ons te betreden. IVN-gidsen nemen u mee in de bijzondere wereld van het schimmelrijk. We staan stil bij de variatie aan verschijningsvormen waarin de paddenstoelen hun nuttige afbraakwerk verrichten voor de natuur.
De paddenstoelenexcursies op Sandwijck zijn elk jaar weer een groot succes. Dat doen we met plezier en in nauwe samenwerking met de Werkgroep Sandwijck en stichting Het Utrechts Landschap, eigenaar van het natuurterrein.
Een succesnummer is het so-wie-so. Niet alleen vanwege de bijzondere paddenstoelen die hier voorkomen, maar ook vanwege het prachtige landgoed waar we te gast zijn. Maar het terrein is ook kwetsbaar. Daarom moeten we grenzen stellen aan het aantal deelnemers en dat is 30.
Aanmelden kan tot vrijdag 8 oktober 17:00 uur. Stuur een e-mail naar j.milius@casema.nl, met vermelding van je naam en het aantal personen.

Deelname is gratis, honden zijn niet toegestaan. Stevig schoeisel (kleiig terrein) bevelen we aan.
Wil je meer informatie? Bel Jaap Milius: 030.2288636/06.29433207.

Datum & tijd
zo 10 oktober 2021 om 11:00
Vertrekplaats

parkeerterrein landgoed Sandwijck aan de Utrechtseweg 301-305, De Bilt.