Vogelexcursie naar het Nuldernauw

Op deze datum stond eerder een excursie naar de Ster van Loosdrecht aangekondigd. Echter, bij het voorlopen bleek dat de ster van Loosdrecht zelf een klein gebied is, en vooral de kasteeltuin veel moois heeft. Echter … niet in de winter. In het voorjaar kunnen we er bijzondere bomen in bloei zien als de vaantjesboom en een katsoeraboom. Deze excursie verplaatsen we dan ook naar 2022.

Op 11 december gaan we watervogels kijken bij het Nuldernauw. Het wordt een auto excursie, die alleen doorgaat als er voldoende auto’s zijn, zodat we 1,5 m afstand kunnen houden.

We starten de excursie bij Uitkijkpunt strand Nulde (Strandbouvelard 3882 RN Putten) waar we kans maken op de kleine zwanen, ijsvogel en verschillende soorten eenden. Vervolgens gaan we watervogels kijken in het Nuldernauw vanaf de zeedijk. In het ondiepe water rusten wulpen, verschillende soorten eenden, Grote zilverreigers enzovoorts. Bij voldoende tijd  zouden we  nog in Nekkeveld kunnen kijken. De weg door het Nekkeveld loopt dwars door een vogelweidegebied, waar je in de winter grote groepen smienten, goudplevieren, steltlopers en roofvogels kunt verwachten. Grietje Smit zal de excursie leiden.

Vervoer: als je aangeeft of en hoeveel mensen je mee wilt nemen, regelen wij het vervoer en hoor je daarover meer.

Opgeven: voor 6 december 2021.

Opgeven voor activiteit Nijkerkernauw 11 december 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Datum & tijd
za 11 december 2021 van 10:00 tot 14:00
Vertrekplaats

Uitkijkpunt strand Nulde (Strandbouvelard 3882 RN Putten)